Tarotul (prima data cunoscut sub numele de tarocchi, de asemenea, tarock şi nume similare), este un pachet de cărţi (cel mai frecvent 78), folosite de la mijlocul secolului al-15 în diferite părţi ale Europei pentru a juca jocuri de carti, cum ar fi in italiană tarocchini şi Tarot in franceză. De la sfarsitul secolului 18 până în momentul de faţă , tarot-ul este utilizat de către mistici şi ocultişti în eforturile de divinaţie sau ca o hartă de căi spirituale şi mentale.
Etimologie , cuvântul Tarot provine din italiană tarocchi, care nu are origine cunoscută sau etimologie. O teorie se referă numele de „Tarot” la Râul Taro din nordul Italiei, în apropiere de Parma, jocul pare a avea originea în nordul Italiei, la Milano sau Bologna. Alţi scriitori cred că vine din arabă cuvântul turuq (طرق) , care înseamnă „căi” . De asemenea, aceasta poate fi din arabă tarach, „respinge”.
Istorie , cartile de joc a intrat prima Europa în secolul 14 tarziu, probabil de la mameluc Egipt, cu costume foarte asemănătoare cu costumele de Tarot de săbii, cu ciomege, cupe şi monede (de asemenea cunoscute sub numele de discuri, şi pentacles) şi cele încă utilizate în tradiţiile italiene, spaniole şi portugheză punţi .
Scopul iniţial al cărţilor de tarot a fost pentru a juca jocuri. Jocul de Tarot este cunoscut în mai multe variante (mai ales culturale), primele regulile de bază, pentru jocul de Tarocco apar în manuscrisul Martiano da Tortona (înainte de 1425), iar urmatoarele sunt cunoscute din anul 1637. În Italia, jocul a devenit mai puţin popular , o versiune numit Tarocco Bolognese: Ottocento a supravieţuit şi încă mai există si altele jucate în Piemont, dar numărul de jocuri in afara de Italia este mult mai mare.
Tarotul ca lectură se invarte in jurul convingerii că ,cartile pot fi folosite pentru a obţine o perspectivă asupra prezentului şi viitorului unei persoanei (sau querent), adică ghicit în cărţi. Unii cred că ele sunt ghidate de o forţă spirituală, cum ar fi Gaia, în timp ce alţii cred ca , cartiele-i ajuta să atinga un inconştient colectiv sau propria lor creatie, brainstorming subconştient. Sensurile divinatorii ale cartilor sunt derivate mai ales din Cabala de misticism evreiesc şi medievalele de la alchimie.